Arsenal FC

Witamy na Forum dla kibiców Arsenalu FC!

• Nie jesteś zalogowany.
  • Polecamy: Moda

#1 2009-07-13 06:41:00

nqsri

Forum Admin

Punktów :   

Thomas Vermaelen piłkarzem Arsenalu

Arsenal pozyskał z Ajaxu Amsterdam reprezentanta Belgii, Thomasa Vermaelena. Kwoty transferu nie ujawniono.

23 - letni obrońca, który w minionym sezonie był kapitanem Ajaxu występuje na środku obrony, choć może grać także na bokach defensywy.

Kluby nie podały kwoty, jaką za Belga zapłacił Arsenal. Media podają, że cena oscylowała w granicach 10 mln funtów. Piłkarz podpisał z Arsenalem długoterminowy kontrakt.

Zadowolenia z przeprowadzonej transakcji nie kryje manager Kanonierów, Arsene Wenger - "Jest to świetny transfer dla Arsenalu. Wszyscy jesteśmy zachwyceni, że Thomas do nas dołączy. Posiada on odpowiednie umiejętności, a także doświadczenie z Ligi Mistrzów i Pucharu UEFA. Występuje także regularnie w reprezentacji Belgii" - wylicza Wenger.

- "Thomas jest lewonożnym środkowym obrońcą, ale jego wszechstronność pozwala mu także na występy z lewej strony defensywy. Posiada dobrą technikę i ma mentalność zwycięzcy. Nie mam wątpliwości, że jego transfer wzmocni naszą drużynę" - dodał Francuz.

Vermaelen podziękował swojemu byłemu klubowi, w którym spędził 8 lat swojej kariery - "Po pierwsze chciałbym wyrazić smutek z powodu opuszczenia Ajaxu. Chce podziękować wszystkim za okazaną pomoc w ciągu ostatnich 8 lat".

- "Jestem szczęśliwy że dołączam do Arsenalu. To znakomity klub, z managerem światowej klasy, świetnymi piłkarzami i fantastycznym stadionem. Wszystko to sprawia, że Arsenal jest skazany na sukces. Dlatego dołączyłem do tego zespołu, bo wiem że będziemy walczyć o trofea".

- "Chciałbym zapewnić kibiców Arsenalu, że dam z siebie wszystko, byśmy mogli w najbliższych latach wspólnie cieszyć się z wygranych trofeów" - zakończył piłkarz.

#2 2009-07-13 18:01:42

Zack

Użytkownik

Punktów :   

Re: Thomas Vermaelen piłkarzem Arsenalu

Zawodnik perspektywistyczny tzw. nadzieja na przyszłość ale jednak musiał czymś zainponować Wengerowi skoro ten postanowił go pozyskać... Przecież Arsenal ma szkółke pełną zawodników którzy maja ogromna szanse zostać w przyszlosci gwiazdami swiatowego formatu.
Narazie musi sie ograć nie ma co liczyć na grę w pierwszej 11, może w przyszłym sezonie.

Goście Arsenal zawsze i na zawsze!

Stopka forum

RSS